Verlichting

De nieuwe trend: draadlampen

Geschreven door admin

Draadlampen zijn helemaal in de mode. In dit korte artikel leggen we uit wat draadlampen precies zijn, wat je ermee kunt en wat ze zo leuk maakt.

Wat zijn draadlampen en wat kun je ermee?

Draadlampen zijn lampen die – zoals de naam eigenlijk al enigszins verklapt – bestaan uit draad. Je hebt dus niet langer een klassiek frame met een lampenkap er overheen, maar een lamp die middels draad is opgebouwd. Je kunt daardoor leuke effecten creëren die je met normale lampen niet kunt bewerkstelligen.

Wat is er leuk aan draadlampen?

Tegenwoordig is een industriële uitstraling in een woning steeds meer hip en trending. Je ziet dat terug in diverse ontwikkelingen. Zo zijn er nog nooit zoveel meubels van steigerhout verkocht als nu het geval is. Door zo’n industriële look gaan de mensen terug naar de basis, terug naar waar het om draait. Alle onnodige franjes aan meubels en in kamers worden weggelaten. In de drukte van alledag is de woning en huiskamer daarmee een baken van rust geworden. Je kunt er heerlijk ontspannen en tot jezelf komen.
Een draadlamp draagt daar aan bij en past precies in die setting. Het geeft de woonruimte een industrieel gevoel.

Draadlampen zijn er in allerlei soorten en maten, kleuren en uitvoeringen. Je hebt lampen met dik draad, lampen met dun draad en daar ook nog tal van verschillende uitvoeringen in. Kortom: voor elk wat wils. En mocht er voor jou niets tussen zitten, dan kun je altijd proberen om aan de hand van een leuk ontwerp zelf een draadlamp te maken!