Veranda

Het schoonmaken van je veranda doe je zo

Geschreven door admin

Door de jaren heen kan een veranda steeds viezer worden, zeker als de veranda van hout of een lichte kleur steen gemaakt is. Als gevolg van regen en andere vormen van neerslag kan er een bepaald soort aanslag op de ondergrond ontstaan, wat vaak geen fraai gezicht is. Om hier een oplossing voor te bieden is het sterk aan te raden om de veranda eens in het jaar of eens in de twee jaar grondig schoon te maken. Zo ga je deze aanslag zo goed mogelijk tegen en blijft de veranda mooi!

Spuit de veranda onder een hoge druk schoon

Een van de mogelijkheden die je hebt om de veranda schoon te houden, is het reinigen van de veranda met een hogedrukspuit. Met een hogedrukspuit is het mogelijk om zo’n grote waterkracht te leveren, dat de aanslag vaak als sneeuw voor de zon verdwijnt. Enig nadeel aan een hogedrukreiniger is dat je ook veel troep kunt creëren als je de aanslag bijvoorbeeld tegen je woningmuren opspuit of als je per ongeluk op de grond buiten de veranda richt.

Maak gebruik van schoonmaakazijn

Naast het reinigen van een veranda met een hogedrukreiniger, kun je ook kiezen voor schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor het verwijderen van mos op tegels van een terras of oprit, het verwijderen van onkruid tussen de tegels, enzovoorts. Schoonmaakazijn heeft een sterke geur, waardoor het sterk aan te raden is om dit pas in de avond of voorafgaand aan de zomer aan te brengen.