Kunst Trends

Trend: DIY accessoires en decoratie

Geschreven door admin

Steeds meer woningbezitters kiezen voor het creëren van hun eigen accessoires, in plaats van deze te kopen. Er zijn verschillende fysieke en online winkels waarin je spullen kunt kopen om je eigen DIY accessoires en decoratie voor in huis te maken. Denk bijvoorbeeld aan een leuke bloempot, een nieuwe vaas voor wat bloemen op tafel, een eigen lampenkap, enzovoorts. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook leuk om aan anderen te geven bij een verjaardag of een andere speciale gebeurtenis. Het maken van deze DIY accessoires is relatief eenvoudig!

Goedkope en leuke accessoires

Het voornaamste voordeel aan het zelf maken van accessoires, is dat je weinig geld betaalt voor leuke en originele accessoires in de woon-, slaap- of werkkamer van je woning. Denk bijvoorbeeld aan een oude wijnfles, die je voor de helft in de verf doopt. Wanneer de verf goed is opgedroogd geeft dit een fraai effect, waarbij je de wijnfles als vaas voor een of twee bloemen kunt gebruiken. Op internet vind je tal van verschillende ideeën voor DIY accessoires en decoratie voor in huis.

Aan de slag met je kinderen

DIY accessoires zijn niet alleen leuk om zelf te maken, het is ook leuk om deze accessoires samen met je kinderen te maken. Neem een zondagmiddag te tijd en knutsel de mooiste DIY accessoires in elkaar! Wie weet de mooiste vaas te maken? Wie lukt het om een eigen lampenkap te versieren? Enzovoorts. Alle zelfgemaakte accessoires die je niet in je eigen woning gebruikt kun je aan andere als cadeau geven.