Meubels Trends

Trend: meubels van kurk

Geschreven door admin

Waar men in de afgelopen jaren voornamelijk koos voor meubels van hout of leer, kiest men er tegenwoordig steeds vaker voor om meubels van kurk aan te schaffen. Meubels van kurk hebben een rustige, enigszins landelijke uitstraling die zowel bij een modern, als een iets klassieker interieur past. Om niet je hele interieur aan te hoeven passen kan het leuk zijn om te beginnen met een paar subtiele meubels van kurk, of houd het in eerste instantie bij een aantal accessoires van kurk. Zo ga je toch mee met de trend, zonder veel te moeten investeren in nieuwe meubels!

Een stoel van kurk

Een van de meubels van kurk waaraan je kunt denken als je mee wilt gaan met deze nieuwste trend, is de een stoel van kurk. Je kunt bij een stoel van kurk kiezen voor een klassieke stoel of een kruk, maar bijvoorbeeld ook voor een heerlijke loungestoel. Kurk geeft enigszins mee, waardoor de loungestoel heerlijk zal zitten. Vaak worden meubels van kurk gecombineerd met hout, bijvoorbeeld door te kiezen voor houten poten.

Landelijke, warme uitstraling

Meubels van kurk, zeker in combinatie met houten elementen, hebben een zeer warme uitstraling en beïnvloeden de sfeer in je kamers positief. Combineer een stoel van kurk bijvoorbeeld met een houten vloer in de woon- of slaapkamer, dit geeft je interieur een erg landelijke ‘look’! Een tafeltje van kurk kun je combineren met een modern, lichte bloempot met een klein plantje erin.

Ben je benieuwd naar de meubels van kurk die tegenwoordig worden aangeboden? Laat je inspireren in een woonwinkel.