Tuin

Zo richt je een nieuwe tuin in

Geschreven door admin

De tuin moet een van de meest rustgevende plekken bij je woning zijn, zeker in de zomer als je hier in alle rust kunt genieten van een goed glas wijn in de zon. Het is belangrijk om bij de ontwikkeling van een nieuwe tuin rekening te houden met het feit dat je hier zomers wilt kunnen ontspannen. Een belangrijk element hiervoor is privacy, zonder dat je geen licht meer in de tuin krijgt. Plaats dus geen hoge bomen tussen je eigen huis en die van de buren, evenals dat een schutting niet altijd de beste oplossing is.

Begin met een conceptplan

Om de tuin straks in een keer op de juiste manier in te kunnen richten, is het over het algemeen aan te raden om eerst een conceptplan op papier te maken. Geef in grote lijnen weer hoe je de tuin straks in wilt delen. Denk hierbij aan vragen als: waar komen de borders voor bloemen? Waar wil je het zicht op de buren afdichten met een schutting of bomen/struiken? Hoe moeten de paden lopen? Waar komt het terras? Enzovoorts.

Kies voor een groentetuin

Een van de leukste dingen in een tuin kan de groentetuin zijn, mits je hier de ruimte vanzelfsprekend voor hebt! Een groentetuin biedt kinderen een plek om heerlijk aan de slag te kunnen gaan in de tuin, zonder je mooiste planten kapot te maken. Daarbij is het voor kinderen erg leuk om hun eigen groente te kweken, zoals sla, aardbeien, verschillende kruiden, etc.