Woonkamer

5 groene woonkamers op een rij

Geschreven door admin

Het wordt steeds populairder om een woning te voorzien van meer groen! Niet alleen zorgt meer groen voor meer zuurstof in je woning, ook is het met meer planten mogelijk om een gezelligere sfeer te creëren. Hoe zorgen stylisten ervoor dat het groen niet gaat overheersen in huis? Wat is de beste manier om het groen in huis te verwerken? Wij geven je graag een aantal ideeën om je woning groener te maken!

Tip 1: vul kale ruimtes op met planten

Een van de manieren om een woonkamer groener te maken is het gebruik van grote planten in kale ruimtes binnen de woonkamer. Zet bijvoorbeeld een grote plant tussen de bank en een stoel. Let er hierbij wel op dat de plant het zicht tussen de bank en de stoel niet belemmert.

Tip 2: kleine plantjes in een kast

Ook is het erg leuk om een open kast in de woonkamer met een aantal kleinere plantjes te vullen. Zorg bijvoorbeeld voor een aantal kleurrijke potjes met kleine plantjes, wat uw woonkamer een sfeervol aangezicht geeft.

Tip 3: kies voor cactussen

Wanneer je weinig tijd heeft om de planten in de woonkamer te verzorgen, kun je kiezen voor cactussen. Kleine cactussen hebben in de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen onder interieurstylisten. Deze plantjes hebben weinig verzorging nodig en gaan vele jaren mee!

Tip 4: een botanische woonkamer

Ben je helemaal weg van groen in de woonkamer? Maak van uw woonkamer een botanische woonkamer, door verschillende planten uit de botanische tuin in uw interieur te verwerken. Kies bijvoorbeeld voor twee of drie grote planten en een paar kleinere modellen.

Tip 5: groen op je muren

Naast de mogelijkheid om planten in je interieur te verwerken kun je er vanzelfsprekend ook voor kiezen om een wand in de woonkamer groen te verven of van een groene tekening te voorzien.