Trends

De woontrends voor najaar 2016

Geschreven door admin

Het najaar van 2016 staat voor de deur, waardoor het tijd wordt om de nieuwste woontrends voor deze periode te analyseren! 2016 staat tot nu toe te boek als een jaar waarin een industrieel tintje in de woninginrichting van veel woningen een belangrijke rol speelt. Zelfs in de modernste interieurs probeert men een klassiek item te verwerken, zoals een oude stellingkast of een industriële lamp. Deze lampen worden veelal uit Oost-Europa geïmporteerd, waar ze in de jaren ’70 en ’80 gebruikt werden voor de verlichting van donkere fabriekshallen. Ook voor het najaar van 2016 behoren deze industriële lampen tot de woontrends. U wilt immers voldoende licht hebben in de herfst- en wintermaanden!

Kunst in een modern jasje

Naast de industriële verlichting speelt ook moderne kunst een belangrijke rol in het najaar van 2016. Niet alleen worden woningen steeds kunstzinniger ingericht, ook gaan consumenten op zoek naar mogelijkheden om hun interieur een eigen tintje te geven. Dit kan door verschillende vormen van kunst in het interieur van uw kamers aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan minimal art en popart, twee geheel eigen kunststromingen die momenteel erg populair zijn. Steeds vaker kiest men voor een grote muurschildering, waardoor mensen het gevoel krijgen dat ze een galerie binnenlopen als ze uw woning betreden.

Botanische tuinen, maar dan in huis!

Minstens net zo populair voor het najaar van 2016 zijn de aspecten van een botanische tuin, die in het interieur van woningen verwerkt worden. Men kiest er bijvoorbeeld voor om veel houten meubels in het interieur te gebruiken, grote planten of zelfs kleine boompjes in huis te plaatsen, enzovoorts. Deze stijlelementen geven uw interieur een natuurlijke uitstraling, wat logischerwijs naadloos aansluit bij het karakter van een botanische tuin.

Tip: helemaal fraai wordt uw woning, als u de aspecten van een botanische tuin zowel in uw interieur, als in uw tuin terug laat komen. Zo loopt de botanische tuin van binnenuit bij u naar buiten!