Zwembad

Zo zet je een zwembad op

Geschreven door admin

Om in de zomer heerlijk af te kunnen koelen tijdens een warme zomerdag, is een zwembad in de tuin een echte aanrader. Er zijn verschillende webwinkels die een zwembad aanbieden voor consumenten. Deze zwembaden worden in verschillende formaten en modellen aangeboden, waarbij sommige zwembaden ingebouwd dienen te worden. Het nadeel aan een ingebouwd zwembad is dat je deze tijdens de wintermaanden niet naar binnen kan halen. Hierdoor kan de kwaliteit van het zwembad afnemen. Daarbij kan het vrij ingewikkeld zijn om een zwembad in de tuin in te bouwen.

Verschillende soorten zwembaden opzetten

Bij de aanschaf van een zwembad voor in de tuin heb je de keuze uit een opblaasbaar zwembad en een zwembad die je in de grond in kunt bouwen. Het opzetten van een opblaasbaar zwembad is erg eenvoudig. Met een simpele pomp blaas je het zwembad doorgaans binnen een half uur op. Nadat het zwembad volledig is opgeblazen kun je deze vullen met water. Wanneer de zomermaanden voorbij zijn, kun je het zwembad leeg laten lopen en bijvoorbeeld op zolder of in de schuur opbergen voor de volgende zomer. Dergelijke zwembaden worden in verschillende formaten aangeboden.

Je kunt ook kiezen voor een alternatief model, die je in de grond moet zetten. Door een zwembad in te bouwen staat deze stabieler, waardoor de kans op beschadigingen kleiner wordt. Het graven van een gat voor het zwembad kun je zelf doen, maar ook laten doen door een klusser bij jou in de buurt. Het opzetten van deze zwembaden gebeurt aan de hand van een buizennetwerk en is relatief eenvoudig. Nadat het zwembad is opgezet, kun je deze vullen met water en afdekken met een geschikt dekzeil. Zo voorkom je dat het water in het zwembad vuil wordt.