Woonkamer

Warme materialen zorgen voor een knusse woonkamer

Geschreven door admin

In een woonkamer draait alles rond gezelligheid. Een filmavondje is zoveel leuker in een knusse inrichting dan in een saaie kamer. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw woonkamer een gezellige toets krijgt?

Warme, natuurlijke materialen zijn een goed begin. Er zijn verschillende manieren om deze materialen te gebruiken. Enkele voorbeelden:

Een warme parketvloer

Ga je jouw woonkamer een complete make-over geven? Overweeg dan om een parketvloer te plaatsen. Deze houten planken zorgen meteen voor een gezellige sfeer. Bovendien zijn er verschillende kleuren en patronen om uit te kiezen, gaande van lichte, rechte planken tot een trendy visgraatpatroon. Natuurlijk is parket niet goedkoop. Daarom kiezen heel wat mensen voor een budgetvriendelijker alternatief: laminaat. Ook hier is er bijzonder veel keuze qua kleuren en afwerkingen.

Een stoffen salon

Stoffen salons zien er altijd heel uitnodigend uit. Dankzij hun zachte uiterlijk wil je er meteen induiken. In tegenstellig tot leder, voelt stof erg warm aan. Dat is dus perfect voor een gezellige woonkamer.

Voor iedere stijl is er een passend stoffen salon. Er zijn modellen met een erg strak design, maar evengoed ontwerpen met een meer klassieke vormgeving. Zorg in ieder geval dat het ontwerp bij de rest van de woning aansluit.

Tapijten

Tegenwoordig hebben heel wat woningen vloerverwarming. Dat is lekker warm aan de voeten. Maar een groot deel van de huizen en appartementen heeft dit niet. Met koude voeten televisie kijken is ook niet gezellig.

Plaats daarom een hoogpolig tapijt onder je sofa en salontafeltje. Dankzij dit vloerkleed zijn koude voeten verleden tijd. Bovendien draagt dit bij aan de knusse uitstraling van jouw woonkamer.

Raamdecoratie

Met gordijnen maak je het binnen extra gezellig, zeker wanneer je kiest voor stoffen exemplaren. Houten lamellen kunnen ook. Metalen jaloezieën laat je het beste achterwege omdat deze te kil ogen.

Warme decoratiestukken

Decoratiestukken dragen in grote mate bij tot een gezellige sfeer in huis. Ook hier kies je best voor warme materialen als stof en hout. Versier jouw salon bijvoorbeeld met enkele kussens en voorzie een plaid voor die koude winterdagen. Enkele kaarsen op het salon mogen ook niet ontbreken. Gebruik persoonlijke items, zoals foto’s of souvenirs van verre reizen, om jouw woonkamer de finishing touch te geven.

Gezellige verlichting

Het laatste item, maar daarom niet minder belangrijk, is de verlichting. We raden aan om in de woonkamer voor een warme lichtkleur te gaan. Deze lampen produceren licht met een subtiele geel/oranje schijn. Dat creëert meteen een knus gevoel. Indirecte verlichting, bijvoorbeeld achter het televisiekastje, kan ook bijdragen aan de gezellige sfeer.