Buitenkeuken Tuin

Sfeervolle buitenhaard tips

Geschreven door admin

sfeervolle-buitenhaardDe seizoenen van het jaar hebben allemaal iets excentrieks wat hen uniek maakt. De zomer is helaas voorbij, maar de herfst is ook erg mooi en brengt gezelligheid met zich mee. Kruip met het gezin dicht tegen elkaar aan en hoor de wind door de bomen waaien. Je hoeft dit echter niet binnen te doen. Met een buitenhaard verplaats je de warmte en gezelligheid naar buiten, zo wordt je nog meer één met de natuur.

1. Warmte in de zitkuil

Een zitkuil voegt enorm veel sfeer toe aan jouw geliefde tuin. Doordat de zitkuil iets lager is gelegen dan de rest van de tuin voelt het alsof je in een apart stukje van de tuin bent. Een buitenhaard in het midden zorgt ervoor dat de warmte zich lekker verspreidt door de zitkuil. Zo creëer je de ultieme lounge spot.

2. De natuurlijke open lucht haard

Deze haard bevindt zich in de open lucht. Hierdoor kun je genieten van het zonnetje en de natuur. De haard heeft de ruimte om naar zijn volle capaciteit te verwarmen en daar kun je van genieten. In een tijd waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt kunt u een steentje bijdragen. Door voor een haardwand van vuurvaste gyproc te gaan kiest u voor duurzaam materiaal.

3. Buitenhaard met buitenkeuken combinatie

Is koken in de frisse lucht altijd al een wens van je? Samen koken brengt mensen dichter bij elkaar. De buitenhaard/buitenkeuken combinatie maakt buiten koken mogelijk en creëert samenhorigheid en gezelligheid. Door naast de keuken een tafel met stoelen of banken neer te zetten kun je ook nog gezellig buiten eten.

4. Overkapping met buitenhaard

Plaats een loungebank onder de overkapping en je kunt altijd heerlijk loungen in de buitenlucht, ongeacht het weer en de temperatuur. Met een haard voeg je nog wat extra sfeer toe. Belangrijk hierbij is om wel goed te denken aan de rookafvoer. In principe is het de bedoeling datsfeervolle-buitenhaard1 de rook via de haard pijp naar boven gaat. Laat je overkapping mooi afwerken door een stukadoor, deze persoon brengt stucwerk aan op de muren en het plafond voor een echte ‘finish in touch’.