Woonkamer

Donkere muur in de woonkamer

Geschreven door admin

Het was een lange tijd de mode om de woonkamer zo licht mogelijk te houden. Het moest zo licht mogelijk ogen. Het resultaat daarvan was dat er een enorme opkomst was van de schone, steriele woonkamers. Woonkamers waarvan je je afvroeg of er nog wel echt geleefd kon worden. Het ziet er dan misschien wel heel netjes en strak uit; je voelt je er veel minder snel thuis dan in een woonkamer die echt gezellig aanvoelt. Maar hoe kleur je een woning op een manier dat het niet te rommelig wordt maar toch gezellig oogt? Het kan een goede optie zijn om één muur donker te schilderen.

Het effect van een donkere muur

Een donkere muur in een verder vrij lichte kamer kan de kamer een stuk gezelliger laten ogen. Een witte kamer is zo wit; een kamer met een kleurtje brengt – uiteraard ook zeker afhankelijk van de kleur – gezelligheid in huis.

Kies voor muurverf!

Mocht je twijfelen over het effect van een donkere muur, dan is het misschien verstandig om voor muurverf te kiezen. Met muurverf heb je in een mum van tijd de muur een andere kleur geschilderd. Mocht je het toch niet mooi vinden staan, kun je dus de volgende dag alweer een andere kleur op de muur hebben. Bovendien kan het erg leuk zijn om – als je daar zin in hebt – de kleuren van tijd tot tijd laten variëren. Zo kun je de muren laten mee kleuren met het seizoen. Gedurfd? Zeker! Maar met muurverf kan een beetje durf zeker geen kwaad. Zoals gezegd: mocht het niet bevallen dan kun je de volgende dag alweer een andere kleur verf op de muren hebben. Kies dus vooral de kleur uit die jij mooi vindt.