Slaapkamer

Leuke ideeën voor de kinderkamer

Geschreven door admin

Het is voor kinderen belangrijk dat ze een thuis hebben. Dat is uiteraard voor iedereen erg belangrijk, maar misschien voor kinderen nog wel het meest. Kinderen zijn kwetsbaar en kunnen soms van alles in hun hoofd hebben wat je als naaste niet direct kunt waarnemen. Men zegt vaak dat de kindertijd de enige zorgeloze tijd van het bestaan is, maar dat is zeker geen vanzelfsprekendheid. Om kinderen thuis een stabiele basis te laten hebben en echt een thuis te laten zijn, is het van belang dat kinderen een kamer hebben waar ze zichzelf kunnen zijn. Maar hoe maak je zo’n fijne kamer dat uw kind zich er echt op zijn gemak voelt?

Vraag het kind om input

Wat is duidelijker dan het kind zelf te vragen wat hij precies wil? Oudere kinderen weten vaak heel goed wat voor kamer ze het liefste hebben. Vaak gaat het dan om dingen die ze een paar jaar later te kinderachtig vinden, maar is dat zo erg als het niet al te duur is wat ze precies willen? Misschien kun je hun dromen wel met tweedehands spullen realiseren. Kinderen geven daar vaak niet om, bovendien hoeven ze dat niet te weten.

Maak het niet al te kinderachtig

Een kamer die helemaal roze is met grote barbie-foto’s aan de muur. Het kan heel leuk zijn voor een jonge baby, maar er komt een tijd dat het kind daar echt niets aan vindt. Om te voorkomen dat je na enkele jaren weer opnieuw kunt beginnen met herinrichten, is het goed om een zekere mate van tijdloosheid te bewaken. Een goede tip is om voor muurverf te kiezen en daar je creativiteit op los te laten. Je kunt de meubels dan iets neutraler houden; een nieuwe lik verf is niet zo duur.