Badkamer

5 leuke badkamerideeën

Geschreven door admin

Een badkamer is een plek waar je kunt ontspannen en even lekker tot rust kunt komen. Althans, dat zou ideaal zijn. Helaas is het toch lastiger dan sommige mensen verwachten om een badkamer leuk in te richten. We geven vijf tips om het inrichten zo gemakkelijk mogelijk te maken!

Kies één hoofdkleur

Een badkamer voelt het prettigst aan als deze rustig oogt. Maak een badkamer daarom zeker niet te druk. Houd het bescheiden qua kleuren en kies bijvoorbeeld één hoofdkleur. Die kleur mag er best een beetje uit springen, zolang het maar rustig oogt. Een donkerblauwe of lichtgroene tint kan dus prima; het hoeft echt niet allemaal grijs te zijn.

Nieuwe meubels?

Het kan leuk zijn om eens nieuwe meubels aan te schaffen. Het hoeft echt niet veel te kosten; er zijn al prachtige badkamermeubels te koop voor een niet al te hoge prijs! Hiermee geef je de badkamer een nieuwe impuls en voelt ‘ie weer aan als nieuw.

Houd het ruim

Een propvolle badkamer voelt vaak niet relaxt aan. Het wordt snel druk in je hoofd, vaak zonder dat je dat bewust opmerkt. Houd de badkamer daarom ruimtelijk en richt het niet te vol in. Ook kleine badkamers kun je zo inrichten dat ze ruim lijken!

Handdoek rek

Word je ook zo gek van al die rondslingerende handdoeken? Dan is het tijd voor een handdoek rek! Je kunt daar eenvoudig de handdoeken aan ophangen en bovendien drogen ze ook nog eens sneller.

Bekijk magazines

De laatste tip is om vooral veel magazines te kijken. Het hele internet staat vol met de meest prachtige badkamers; dus doe er je voordeel mee. Voor elke wens is wel een badkamer te vinden. Reden temeer om er dus echt jouw badkamer van te maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil! Aangeraden is om foto’s uit te knippen of op te slaan wanneer ze je aanspreken. Loop dus niet meteen te hard van stapel; wellicht vind je over een week de foto’s die je nu prachtig vindt niet meer mooi.