Meubels

Je oude meubels recyclen of verkopen?

Geschreven door admin

Telkens als je van plan bent om nieuwe meubels aan te schaffen, sta je voor het vraagstuk: wat te doen met de oude meubels? Je kunt er grofweg drie dingen mee doen. Allereerst kun je ze naar de stort brengen. Zonde natuurlijk, zeker als het om goede meubels gaat. De andere optie is om de meubels te recyclen en ze weer nieuw leven in te blazen. Een derde optie zou de verkoop kunnen zijn. We bespreken optie twee en drie.

Wanneer oude meubels verkopen?

Oude meubels kun je soms het beste maar verkopen. Maar soms zie je er zelf nog wel iets in. Mocht je zelf echt van de meubels af willen en denk je dat ze nog wel wat waard zijn, dan is de verkoop vaak de beste optie. Je verdient er dan tenminste nog wat aan en je bent er dan maar vanaf. Je kunt de meubels verkopen (of gratis weggeven) aan een lokale kringloop of de meubels via social media of een site als Marktplaats van de hand doen.

Wanneer oude meubels recyclen?

Toch is het soms erg leuk om oude meubels te recyclen. Dat kan bijvoorbeeld wanneer de meubels een mooie of zeer praktische vorm hebben, maar er iets aan mankeert. Meubels kunnen lelijk worden maar kunnen ook onpraktisch omdat ze bijvoorbeeld te groot zijn of een plank missen. Vaak kun je de meubels dan nog wel opknappen. Lelijk geworden meubels kun je bijvoorbeeld netjes schuren en van een mooie verf- of laklaag voorzien. Meubels die een plank missen, waarvan een deur kapot is gegaan of een vergelijkbaar probleem optreedt, kun je over het algemeen ook nog wel repareren als je een beetje handig bent. Het is een leuk project als je er tijd en zin in stopt en bovendien kan het een heel voldaan gevoel geven! En mocht het toch niet lukken, dan kun je het oude meubel altijd nog bij de stort brengen.