Inrichting

Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Geschreven door admin

Het woord ‘studentenkamer’ wordt vaak geassocieerd met de woorden ‘rommel’, ‘goedkoop’  en ‘piepklein’. Maar die woorden hoeven lang niet altijd waar te zijn! Ook een studentenkamer kun je netjes en leuk inrichten, dat is helemaal aan jou. Ook van een kleine studentenkamer kun je een leuk stulpje maken. We geven je enkele tips om je studentenkamer leuk in te richten.

Maak het niet te ingewikkeld

Studenten zijn vaak lui, besteden hun tijd optimaal of ze hebben het gewoon erg druk. Welke van die drie ook waar is; geen enkele student besteedt zijn tijd graag aan opruimen. Jij waarschijnlijk ook niet. Houd het daarom eenvoudig. Prop je kamer niet vol met van alles en nog wat; je moet het allemaal schoon maken en schoon houden. Bovendien kun je bewezen beter leren wanneer je kamer netjes en rustig is!

Gebruik lichte kleuren

Houd je kamer licht en vrolijk; vooral als de kamer een geringe oppervlakte bedraagt (wat vaak bij studentenkamers het geval is). Door voor lichte kleuren te kiezen oogt de kamer wat ruimer dan ‘ie in werkelijkheid is en kun je je beter concentreren dan wanneer een kamer erg donker oogt.

Baken gebieden goed af

Vaak is een studentenkamer een kamer waar van alles gebeurt. Op de ene plek studeer je, een (paar) meter verderop geniet je van de nachtrust en weer iets verderop speel je zo nu en dan een vette game. Probeer het allemaal wat gescheiden te houden door bijvoorbeeld een boekenkast tussen de diverse plekken te plaatsen. Zo voorkom je dat je tijdens het studeren ‘even snel’ een spelletje speelt of toch wel erg lekker kunt studeren op bed, om een paar uur later vol in de stress weer wakker te worden.