Inrichting

Wat is Black Friday en Cyber Monday?

Geschreven door admin

Wat is Black Friday?

Black Friday is een zeer populair fenomeen in de Verenigde Staten dat plaatsvindt op de dag die volgt op Thanksgiving. Thanksgiving wordt ieder jaar gevierd op de laatste donderdag van de maand november.
Op Black Friday vinden belangrijke prijsverminderingen en sales plaats die door de meeste handelaars worden toegekend. Deze periode van solden duurt het hele weekend en is de perfecte gelegenheid voor de Amerikanen om aan de kerstinkopen en cadeautjes te beginnen. Velen onder hen kamperen letterlijk voor de winkels om er als eerste bij te zijn wanneer de deuren vrijdagochtend open gaan. De shoppingrage neemt vaak buitensporige proporties aan zodat er de laatste tien jaar veel mensen gewond zijn geraakt.

De term “Black Friday” werd naar zeggen voor het eerst gebruikt in 1951 door de politie van Philadelphia, zij verwezen hiermee naar de straten die zwart zagen van het volk tijdens dat specifieke
weekend.

Een andere uitleg voor de oorsprong van de benaming is dat handelszaken die tijdens het jaar verlieslatend waren en die met hun rekening in het rood stonden tijdens Black Friday de kans grepen om de rekening terug in het zwart te zien veranderen.
Tijdens black Friday gaan alle grote distributieketens in de VS heel vroeg open. Een aantal ketens en outlets openen hun deuren zelfs al om middernacht. Dit jaar valt Black Friday op 25 november 2016.

Met de opkomst van het internet en de populariteit van het online shoppen is men van start gegaan met Cyber Monday, dit valt op de maandag na Black Friday, op Cyber Monday wordt het Cyber Weekend dus eigenlijk afgesloten.
Tijdens Cyber Monday zijn de kortingen slechts geldig op de online aankopen. Cyber Monday valt dit jaar op 28 november 2016.

Black Friday ook in Europa?

Het internet vergroot de aandacht voor het Amerikaanse commerciële gebeuren overal in de wereld. Vandaar dat steeds meer en meer handelaars in Europa zich lanceren in promotiecampagnes om te vechten tegen de globale concurrentie, tegen een somber verkoopseizoen of om de opgestapelde voorraad nog net weg te werken. In de voorbije twee jaar heeft het concept aan belang gewonnen bij de grotere distributie ketens.
Behalve voor consumentenelektronica, nemen ook veel andere handelszaken in Vlaanderen deel aan het Cyber Weekend.

Hierdoor bieden bepaalde verf- en decoratiewinkels online belangrijke kortingen aan tijdens het Cyber Weekend van 24-26-27 en 28 november 2016.
Geniet er allen van!