Tuin

4 manieren om je schutting kindvriendelijker te maken

Geschreven door admin

Buitenspelen is een leuke activiteit voor kinderen, helemaal bij mooi weer. Er zijn vele plaatsen waar je kinderen kunnen spelen, zoals de speeltuin in de om de hoek. Soms is dit niet het beste plan als er bijvoorbeeld binnen 5 á 10 minuten gegeten moet worden. Een goed alternatief hiervoor is om ze in de achtertuin te laten spelen. Maar om te voorkomen dat de gehele tuin gevuld gaat worden met met speelgoed is er een oplossing, door handig gebruik te maken van de schutting. Hoe is dat mogelijk en wat zijn de opties? Lees hieronder over 5 manieren om de schutting speel vriendelijker te maken.

Manier 1: Krijtbord

De eerste mogelijke manier om de schutting te gebruiken is het plaatsen van een krijtbord. Op dit krijtbord is het mogelijk om op te krijten en tekenen. Hiermee voorkom je rommel in huis en er komt geen kleur op de tafel of andere meubels.

krijtbord

https://nl.pinterest.com/pin/475200198163089934/

Manier 2: ‘Buitenkeuken’

Voor kinderen met een passie voor koken is er een leuke manier op de schutting op te leuken, namelijk het plaatsen van een ‘buitenkeuken’. Met het plaatsen van een buitenkeuken kan jouw kind zelf gaan ‘koken’. Voor het maken van een keuken zijn niet veel onderdelen nodig, dit kan al met een paar planken en een wasteil. De planken maak je vast aan de schutting, vervolgens kun je daarop met een stift gaspitten tekenen.

Manier 3: Graffiti van mos

Het is niet alleen leuk om met de schutting te spelen maar ook met de gevel kan leuk zijn. Een manier hiervoor is mos graffiti, dit is goed mogelijk omdat de gevel een goede ondergrond heeft. De kids kunnen met de mos allemaal leuke ontwerpen/tekeningen maken op de muur. Om het mos te maken heb je 3 ingrediënten nodig; mos, suiker en yoghurt. Om te zorgen dat de mos tekeningen goed lukken is het slim om eerst de vorm uit te tekenen met je kinderen, dit kan gedaan worden met krijt. Zo voorkom je dat de door mos gemaakte gevelbekleding niet klopt. Voor het smeren van de mos op de gevel heb je een dikke kwast nodig. Na enkele dagen zal het mos beginnen te groeien te groeien. Het is ook mogelijk om het aangroeiende mos te verwijderen, dit kun je zelf doen. Als je zeker wilt weten dat het mos niet terug groeit is een gevelreiniging een oplossing.

Manier 4: Moestuintje

Als je kinderen groene vingers hebben is een moestuintje een ideale manier om je schutting op te leuken. Met een moestuintje kan je kind zelf groente en fruit verbouwen. Het zorgt een leuke activiteit en het is ook nog een manier om eigen groenten te eten. De moestuinen kunnen aan je schutting komen door bakken op te hangen, dit gaat heel gemakkelijk. Alleen het plaatsen van de aarde en zaadjes is dan nog nodig en het tuintje is klaar.