Tuin Zwembad

Tips voor het aanleggen van een zwembad

Geschreven door admin

Wie droomt niet van een eigen zwembad in de tuin? Een zwembad kan verschillende voordelen bieden. Zeker in de zomer biedt het zwembad je een plek om te verkoelen en is het een leuke speelplek voor je kinderen. Bij het plaatsen van een zwembad in de tuin heb je verschillende mogelijkheden. Het is afhankelijk van het type zwembad wat je wenst, het formaat van het zwembad en de beschikbare ruimte in de tuin, welk zwembad het meest geschikt is. Een zwembad aanleggen kun je laten doen door een erkend bedrijf. Er zijn steeds meer bedrijven die niet alleen zwembaden verkopen, maar deze ook voor je kunnen aanleggen.

Een ingebouwd of losstaand zwembad

Bij het aanleggen van een zwembad heb je de keuze tussen een ingebouwd zwembad, waarbij eerst een gat in je tuin moet worden gegraven, en een zwembad wat op het gazon geplaatst wordt. Een zwembad op het gazon is vaak goedkoper, maar zal ook sneller beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan kleine steentjes die door de onderkant van het zwembad prikken, kinderen die te wild tegen de rand van het zwembad aan springen, enzovoorts.

Het voordeel aan een losstaand zwembad is dat je deze ook bij een bouwmarkt of hobbywinkel aan kunt schaffen.

Laat een inbouwzwembad aanleggen

Mocht je voor een inbouwzwembad kiezen dan is het raadzaam om dit zwembad aan te laten leggen door een professional. Bij de aanleg van een inbouwzwembad komt vaak meer kijken dan veel mensen denken. Er moet een gat gegraven worden, er moeten steentjes tegen de zijkant van het zwembad geplakt worden, de watertoevoer en –afvoer moet aangelegd worden, enzovoorts. Het is erg belangrijk dat dergelijke klussen op de juiste wijze worden uitgevoerd om complicaties in een later stadium te kunnen voorkomen.