Inrichting

Pimp je interieur met deze handige life hacks

Geschreven door admin

Een life hack is niet meer dan een handig trucje om je dagelijks leven eenvoudiger te maken – een trucje waarvan je niet eens wist dat het bestond. MamaExpert zou MamaExpert niet zijn als wij niet minstens tien leuke life hacks voor het interieur van je huis zouden delen. Een life hack is vaak geen dure ingreep en je hoeft er niet bijzonder handig voor te zijn om het te doen.

Life hack voor je keuken

Is het aanrecht in de keuken aan de kleine kant, vergroot dan tijdelijk je werkruimte. Open de bovenste lade net onder het aanrecht en leg er een broodplank op. Zo kan je dan toch je groenten snijden.

Voor je badkamer

Hang specerijenrekjes op om de producten die je dagelijks gebruikt meteen bij de hand te hebben. Als de specerijenrekjes niet past bij de kleuren van je badkamer , schilder ze dan in een passende badkamerkleur. Eerst even duchtig schuren en dan zorgvuldig in de verf zetten.

Elke ochtend weer zoeken naar die haarspelden? Met een magnetische strook die je op een houten plankje kleeft, hoef je nooit meer te zoeken.

Tekort aan ruimte? Hang een boekenplank boven de badkamerdeur. Voor extra handdoeken, onmisbare tijdschriften voor in bad of waarom niet, reinigingsproducten. Deze laatste verstop je dan wel in een mooi mandje.

Wie zegt dat een badkamer niet visueel aantrekkelijk mag zijn? De truc is hier om een ‘point of focus’ te hebben – iets waar het oog automatisch op valt. Dat kan best de douche zijn. Gebruik  twee douchegordijnen in plaats van slechts één. Voor een instant luxegevoel. Ook leuk als je het bad extra cachet wil geven.

Ken je die taarthouders met verschillende verdiepingen ? Gebruik deze als extra opbergruimte.

Kies eens voor een grote spiegel, zo eentje die je gehele wand bedekt. Handig voor de lichtverdeling, maar ook een must als je een krappe badkamer optisch wil vergroten.

Handdoeken oprollen in plaats van ze op te vouwen, bespaart ruimte. Dit is een trucje dat al eeuwenoud bekend is bij het inpakken van je reiskoffer.

Voor de kinderkamer

Men neemt een lamp. Men neemt een set stiften. De handigste ouder tekent op de lamp een figuurtje, een landscape of wat anders. Als je het licht dan aanzet, is er een instant magisch gevoel.

Nog meer betaalbare magie? Als je kleine gaatjes maakt in een lampenkap, krijg je een – bij het aansteken van het licht een instant Hollywoodeffect. Nog meer effect krijg je als je de binnenkant van een lampenkap beschildert met gouden of zilveren glitterverf.

Op het internet vind je verschillende designs van krijttekeningen. Je kunt ze gratis of tegen een zacht prijsje downloaden. Kleef de tekening tegen een ruit en trek over met krijtstiften. Je kunt rond verschillende thema’s werken: Sinterklaas, Halloween of ‘Er is een baby geboren’.

Voor je inkomhal

Niet meteen alles willen schilderen, maar toch op zoek naar een tikje meer kleur in de inkomhal? Schilder dan niet meer de zijkanten van de deuren. Varieer op hetzelfde thema: de zijkanten van de lades van een ladekast in een kinderkamer. Hoe gekker de kleuren, hoe gekker het huishouden. Of waarom niet, elke houten trede van de trap in diverse, bij elkaar passende (of net niet) kleuren? Benieuwd of jij dit aandurft.