Tuin

Boomhutten leuk voor jong en oud!

Geschreven door admin

Heb je een hoge en stevige boom in je achtertuin staan? Dan kun je hier slim gebruik van maken door er een boomhut in te bouwen. Boomhutten zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar kunnen ook voor andere doeleinden ingericht worden. Op deze pagina lees je hoe je een boomhut leuk kunt inrichten voor de kids, maar ook hoe je deze unieke ruimte voor jezelf in kunt richten.

Boomhut laten bouwen voor de kinderen

Standaard speelhuisjes zijn leuk, maar niets is zo spannend als een echte boomhut in de tuin. Niet alleen omdat je een boomhut kunt verrijken met speeltoestellen als een schommel en een glijbaan, maar ook omdat het spelen in de hut zelf gewoon erg leuk is. Zet leuk speelgoed in de hut, leg er een lekkere zitzak neer zodat de kinderen er kunnen ‘chillen’ en sluit eventueel elektriciteit aan voor en televisie, een muziekinstallatie of een spelcomputer. Zo is de boomhut geen gewone hut, maar een echte speelkamer in de toppen van de boom.

Boomhut laten bouwen voor jezelf

Ook als je geen kinderen hebt of als de kinderen al een beetje te oud zijn voor een hut in de boom, kun je een boomhut laten bouwen. Boomhutten zijn namelijk niet alleen leuk om in te richten als speelruimtes voor de kinderen, maar boomhutten kunnen ook andere doeleinden dienen. Zo kun je de hut bijvoorbeeld inrichten als studeerkamer of kantoor. Ga je in de toppen van de boom in de achtertuin zitten werken, dan weet je zeker dat je niet gestoord wordt. Heb je vaak gasten in huis? Dan kun je de hut ook inrichten als uniek gastenverblijf. Je hebt altijd voldoende ruimte om mensen te laten overnachten en kunt gasten ook nog eens een unieke slaapruimte bieden.

Tot slot kun je de hut ook inrichten als ontspanningsruimte voor jezelf. Je legt een zitzak op de grond of hangt een hangmat op, je zet een muziekinstallatie neer en je richt de hut gezellig in. Wil je je even terugtrekken na een lange dag, dan doe je dit gewoon in je boomhut. En heb je een bepaalde hobby die je graag uitoefent in je vrije tijd? Dan maak je van de hut in de boom een soort hobbykamer, helemaal voor jezelf.