Keuken

Landelijke keuken inrichting

Geschreven door admin

De landelijke keuken inrichting is dit jaar duidelijk aan een comeback bezig. De keukeninrichting maakt indruk met zijn geruststellende en gezellige stijl. De trend varieert tussen traditie en moderniteit en er zijn heel wat ontwerpen die een landelijke keuken inrichting hip en succesvol maken. Ook de accessoires zoals gietijzeren fornuizen, tweekleurige tegels, en oude meubels worden ingepast in het ontwerp. We zetten voor jullie enkele populaire modellen van landelijke keukens in de kijker.

Een landelijke keuken met retro charme

In deze keuken wordt een mix van materialen gebruikt. De tweekleurige tegels met rood en wit geven extra warmte aan de grijze meubels in een retro tintje. Een lage muur tussen de woonruimte en een werkblad met een zwart blad maken het geheel levendig en actueel.

Een landelijke keuken in blauw

Verschillende tinten blauw kunnen een belangrijke rol spelen in de nieuwe keukens. Het geeft een rustieke traditionele toets aan de keuken. Als ze nog eens uitgerust is met een Engels kookfornuis en wanden in cementtegels nodigt de centrale eethoek met blauwe meubels alleen maar uit tot gezelligheid. Het geheel wordt nog eens geaccentueerd door het gebruik van ruwe houten stoelen en handige keukenhulpjes, zoals kruidenrekjes, voorraadpotjes…in dezelfde stijl en kleur.

Een landelijke keuken met moderne tegels

Een keuken in landelijke stijl met een zachte lichtgrijze kleur in een omgeving met witte tegels geeft, in combinatie met de juiste verlichting, een meer stedelijke uiterlijk aan een landelijke maar toch moderne keuken.

Een landelijke keuken in een loft

Ook wanneer je in een loft woont kun je een keuken in landelijke stijl installeren. Je kan werken met gerecycleerd hout in combinatie met een zwarte spoelbak, zwart parket en donkergrijze tegels die contrasteren met het ruwe hout. Door het gebruik van retro-handgrepen en glas zoals in winkelmeubels krijgt het geheel een neo-industriële look.

Een zwarte landelijke keuken

Een landelijke keuken met zwarte zijwanden is heel aantrekkelijk in combinatie met een centrale plaats waarrond de familie kan verzamelen om samen te eten. Een gebleekte parketvloer verzacht de sfeer en verlicht de donkere tinten van de keuken. Dit idee kun je accentueren door het gebruik handige keukenhulpjes in retrostijl zoals koperen potten en pannen. Je kunt ook spelen met het licht om bepaalde delen van de keuken in de kijker te zetten.

Een Boheemse landelijke keuken

In deze keuken worden verschillende soorten meubels en effecten gecombineerd. De antieke meubels zijn voorzien van retro knoppen. De mix met een mooie keramische wastafel en het gebruik van pastelkleurige accessoires zal schitteren tussen gedurfde zwart-witte muren.

Tegenwoordig worden er vaak nieuwe materialen gecombineerd met oude elementen. Pastelkleuren of wit worden gecombineerd met donkergrijs of zwart. Vintage accessoires voor de ophanging van messen en lepels, koperen pannen en keramische potten zijn handige keukenhulpjes die je doen dromen van de warmte en de rust van een landelijke omgeving.