Badkamer

De beste kleurencombinaties voor iedere badkamer

Geschreven door admin

Onze badkamer is één van de belangrijkste kamers van ons huis, we zijn er vaak meerdere malen per dag te vinden. De kleuren in deze kamer kunnen je humeur beïnvloeden. Het is dus belangrijk om de juiste kleuren te kiezen, maar hoe doe je dat? In dit artikel zal ik de uitstraling van een aantal kleuren beschrijven om je te helpen de juiste keuze te maken.

Blauw

Blauw is de meest gebruikte kleur in de badkamer. Blauwtinten worden vaak als fris en rustgevend ervaren, vandaar dat ze perfect passen bij een kamer waar je je opfrist en tot rust wilt komen. De combinatie van donker- en lichtblauwe tinten zorgt voor een heerlijk vredig en rustig gevoel in je badkamer. Het kiezen van de juiste combinaties is niet altijd even makkelijk, je kunt natuurlijk altijd een aannemer zoeken als je hier hulp bij kunt gebruiken.

Rood

Door te kiezen voor drukkere rode tinten creëer je een kamer vol energie. Pas wel op, want te veel rode tinten in een kamer kunnen een agressief gevoel geven. Je kunt dit voorkomen door rood te combineren met een lichte tint, zoals wit. Je kunt er ook voor kiezen om lichtere tinten zoals geel of oranje te gebruiken. Deze vrolijke, warme kleuren zijn echter moeilijk te combineren met andere kleuren en worden voornamelijk als accenten gebruikt.

Groen

Groen is, naast de lievelingskleur van veel natuurliefhebbers, de kleur van vernieuwing en groei. Het is net als de blauwtinten rustgevend en dus een veel gebruikte kleur in de badkamer. Een groene muur of vloer is perfect te combineren met planten en hout om een natuurlijke sfeer te creëren. Het vergt wat extra onderhoud, maar zo waan je je wel dagelijks midden in de natuur.

Wit

Wit wordt vaak gezien als saai en standaard, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Wat veel mensen niet weten is dat wit, vooral voor kleinere badkamers, veel voordelen heeft. Ten eerste kun je je badkamer groter laten lijken door voor wit te gebruiken. Ten tweede weerkaatst wit veel licht, waardoor je dus geen groot badkamerraam nodig hebt om licht binnen te laten. Ten derde geeft wit een fris, schoon en dus positief gevoel. Het is dus niet altijd nodig om, na een badkamerrenovatie, alle kleuren van de regenboog te verwerken in je badkamer.