Slaapkamer

Zo kleed je een landelijke slaapkamer aan

Geschreven door admin

Sommige mensen zijn van mening dat de inrichting van een slaapkamer niet zo belangrijk is omdat je er toch enkel in slaapt. Wij delen deze mening niet. Volgens ons verdient elke kamer in huis, van de slaapkamer tot het toilet, een stijlvolle inrichting. Want zo maak je van al die sobere ruimtes een echte thuis.

Qua stijlen is de landelijke woonstijl nog steeds erg populair. Heel wat bewoners kiezen dan ook voor een landelijke slaapkamer. Ben jij ook fan? Lees dan snel onderstaande tips voor de aankleding van een landelijke slaapkamer.

Must-haves

Must-haves voor een slaapkamer in de landelijke stijl zijn:

#1 Een klassiek bed

Het bed is – letterlijk – het middelpunt van de ruimte. Het ontwerp van dit meubel bepaalt in grote mate de uitstraling van de gehele kamer. Daarom raden we aan om een klassiek bed te kopen. Ga voor een model met een groot decoratief hoofdbord, liefst eentje dat bekleed is met gecapitonneerd leder of stof. Styldecor bedden staan bijvoorbeeld wereldwijd bekend voor hun sfeervolle vintage look.

#2 Landelijke kleerkasten

Naast het bed zijn ook de kleerkasten belangrijk. Of je nu voor een losstaand model kiest of een op maat gemaakte dressing: ga steeds voor kasten met een houttextuur. Ontwerpen met geverfde deuren zijn te modern. Gelukkig zijn er verschillende houtsoorten om uit te kiezen. Er is dus voor ieders wat wils.

Verder kan je de kasten versieren met allerlei extra’s. Ga bijvoorbeeld voor decoratieve lijsten of sierlijke metalen deurgrepen.

PS: lees ook ons artikel over de indeling van slaapkamerkasten.

#3 Parket

In een landelijke slaapkamer draait alles rond sfeer en gezelligheid. Een parketvloer sluit hier mooi bij aan. Houten vloeren bieden enorm veel mogelijkheden. Er zijn namelijk diverse formaten (rechte planken, visgraat, mozaïek) en kleuren om uit te kiezen. Je vindt dus gegarandeerd een type dat bij jouw inrichting past.

Misschien nog wat extra advies: parket plaatsen is niet zo eenvoudig. Voor het beste resultaat laat je dit werkje best over aan een professionele parketplaatser.

#4 Sfeerlicht

Wie aan landelijke slaapkamers denkt, denkt waarschijnlijk aan gezelligheid. Versterk dit gevoel met warme sfeerverlichting. Kies dus eerst vooral lampen met een warme lichtkleur, die een subtiele oranje gloed hebben. Lampen met een hoge kleurtemperatuur (koel wit licht) passen niet in een landelijke slaapkamer.

Daarnaast is het ontwerp van de armaturen belangrijk. Hang-, tafel- en vloerlampen die gemaakt zijn uit natuurlijk materialen als hout, steen en stof passen het best in deze woonstijl.

#5 Decoratie

Last but not least: decoratie. Met leuke accessoires zet je de puntjes op de i. Kies dan wel voor stukken die in de landelijke stijl passen, zoals een schapenvacht, stenen kandelaars, houten fotokaders, een hertengewei tegen de muur, enz. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om jouw landelijke slaapkamer aan te kleden.