Overig

Die verhuis regel je zelf

Geschreven door admin

Wist je dat we gemiddeld 7 keer verhuizen in ons leven? En dat een verhuis in de top 5 staat van zaken waar we ons het meest aan irriteren? Toch verhuizen we vooral zelf en laat maar een kleine 30 procent van de consumenten hun verhuis aan een firma over. En die verhuisfirma is lang niet zo duur (meer) als je denkt.

Verhuizen kun je zelf doen. Hierbij zijn aardig wat zaken nodig. Denk maar eens aan:

  1. Je moet een busje huren om je spullen mee te vervoeren.
  2. Netjes inpakken, veilig vervoeren.
  3. Materiaal als steekwagen, rolplankjes, dekens en folie
  4. Sjouwers!

Natuurlijk is bovenstaande niet heel moeilijk te regelen. Een busje huur je in ieder stad met groot gemak, verhuisdozen bestel je online, materiaal is te huren of te lenen en met vrienden of familie kom je een heel end met het sjouwen. Uiteraard maak je kosten, ook als je alles zelf doet.

Zo kost het verhuisbusje eenvoudig 150 euro voor een dag. Dit is de huur, verzekeringen en natuurlijk de brandstof. Verhuisdozen kosten zo’n 3 euro per stuk en hiervan heb je er eenvoudig 30 nodig. Materiaal huur je vaak en kost zo’n 30 euro voor de dag. Vrienden of familie zal je niet betalen maar een hapje en een drankje horen er natuurlijk wel bij. Zo ben je toch nog wel 50 euro kwijt. Een verhuis zelf doen kost je dan toch nog makkelijk 250 euro.

Verhuisfirma inschakelen

Een verhuisbedrijf vinden kan gelukkig online. En dit zorgt voor veel meer transparantie. Zo kunnen verhuisfirma’s vergeleken worden en kan er bij een enkeling zelfs al volledig online worden geboekt. Kijk maar eens bij Emoov.

Door in te vullen hoeveel spullen je gaat verhuizen, waarheen en naar wat voor type woning (hoe hoog, of er een lift aanwezig is, etc) kan je uitvinden wat een professionele verhuizer rekent voor een verhuis. En dit is vaak verrassend goedkoop in vergelijking met zelf alles regelen. Zo kost een kleine verhuis zo rond de 400 euro. Let wel, dan sjouw je zelf niets en je bent verzekerd tegen schade.

Een verhuis uitbesteden blijft duurder dan het zelf doen. Maar tegen welke prijs? Schade aan een meubelstuk kan het hele ‘voordeel’ in een keer teniet doen.