Inrichting Styling Tuin Zwembad

Tuintrends voor de zomer van 2018

Geschreven door admin

De zomer van 2018 komt langzaamaan dichterbij! Wat zijn uw plannen voor de zomerperiode? Kiest u voor een vakantie buiten de deur, of blijft u lekker thuis? Een van de mogelijkheden die u heeft wanneer u thuis zou blijven, is het onder handen nemen van uw tuin. In dit artikel zetten we de belangrijkste tuintrends voor de komende zomer op een rijtje. Waar moet u op letten als u de tuin verandert? Op welke manier kunt u voor meer sfeer in de tuin zorgen? Enzovoorts.

Tip: begin al vroeg in het voorjaar met het wieden van het onkruid. Door het onkruid vroeg in het jaar tussen de planten vandaan te halen staat uw tuin er prachtig bij als de eerste zomerse dagen aanbreken! Daarbij kan het onkruid uw planten in de weg zitten als het onkruid flink gegroeid is.

Een opblaasbaar zwembad voor in de tuin

Een van de trends voor de zomer van 2018 is het gebruik van een opblaasbaar zwembad in de tuin. In het afgelopen jaar deed deze trend zijn intrede al, toen men voor een zeer scherpe prijs een opblaasbaar bubbelbad kon kopen bij een Nederlandse supermarkt. Het fijne aan een opblaasbaar zwembad is dat deze goed betaalbaar is. Daarbij kunt u het zwembad in de zomer neerzetten en ’s winters weer naar binnen halen. Houd er wel rekening mee dat een opblaasbaar zwembad veel makkelijker beschadigd raakt, dan een inbouwzwembad of een polyester zwembad. Dit merkt u aan de prijs van deze zwembaden.

Volledige herindeling van planten en struiken

Naast het gebruik van een opblaasbaar zwembad in de tuin, kan ook een herindeling van de verschillende planten en struiken het overwegen waard zijn. Niet alleen krijgt uw tuin op deze manier een geheel nieuwe uitstraling, ook kan dit de groei van planten en struiken bevorderen. Vergelijk het verplaatsen van de planten en struiken bijvoorbeeld met het drieslagstelsel binnen de akkerbouw. Hier worden de verschillende groentes regelmatig op andere plekken gezet om de grond vruchtbaar te houden.

Een moestuin in uw tuininrichting opnemen

Een derde trend voor de zomer van 2018 is het aanleggen van een moestuin. Een moestuin is niet alleen leuk, ook nog eens erg gezond! In het voorjaar kunt u voor een paar dubbeltjes groenteplantjes in de moestuin zetten, die u zomers kunt oogsten. Naast sla- en andijvieplantjes zou u ook voor tuinbonen en bijvoorbeeld voor bietjes kunnen kiezen. Mocht u weinig ruimte hebben voor een complete moestuin, dan kunt u ook een aantal potten op uw terras gebruiken. Plaats hier bijvoorbeeld aardbeiplanten, munt en rozemarijn in. Dergelijke kruiden en vruchten gebruikt u waarschijnlijk regelmatig, waardoor deze plantjes goed van pas komen.

Naast de drie beschreven tuintrends voor de zomer van 2018 kunt u uit tal van andere trends kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan een herindeling van het terras, waarbij men de oude tuinbank vervangt voor een heerlijke fauteuil en een mooie nieuwe tuintafel. Het goedkoopst zijn deze moderne tuinmeubelen wanneer u ze in het najaar aanschaft. Veel tuinwinkels verlagen de prijzen voor deze tuinmeubels op dat moment sterk.