Overig

3 leuke DIY projecten op een rij!

Geschreven door admin

Helemaal van nu is het: DIY, oftewel Do It Yourself (doe het zelf) projecten. Je ziet iets leuks op internet en in plaats van (veel) geld uit te geven, maak je het zelf. Ben je een beetje creatief en lijkt het je leuk om nieuwe DIY projecten op te pakken? Wij geven je ideeën!

1. Hangende plantenbak.

Elke woning heeft de natuurlijke kleur van groen in kamers nodig. Zij het om kleur toe te voegen aan een interieur, of voor de gezondheid. Het is voor iedereen namelijk goed om planten in huis te hebben. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een plant en plantenbak te kopen en in de vensterbank te zetten, maar leuker is het natuurlijk om je creativiteit in te zetten en iets unieks in je (woon)kamer te plaatsen.

Met deze DIY-plantenbak maak je handig gebruik van de hoogte, handig als je niet zo ruim woont. Op deze manier bespaar je ruimte en creëer je veel groen in de kamer. En het enige dat je ervoor nodig hebt zijn houten plankjes en stevig touw.

2. Chalk art

Voor weinig geld kun je op veel plekken een groot krijtbord aanschaffen. Dit krijtbord hang je op in de woonkamer en hier maak je chalk art op. ‘chalk art’ is letterlijk: krijtkunst. Zorg voor geschikte krijtjes, met voorkeur is verschillende kleuren, en je kunt al je creativiteit loslaten op het krijtbord.
Je kunt met de chalk art op het krijtbord eindeloos variëren. Het is bijvoorbeeld erg leuk om in te spelen op de feestdagen die eraan komen. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een leuke kerstjingle of het tekenen van de kerstman of een rendier. Via Pinterest kun je veel inspiratie van chalk art op doen.

3. Weckpot licht

Je kunt tegenwoordig niet meer om de weckpotten heen. Vooral de gezondheidsgoeroe’s als Rens Kroes en Vivian Reijs gebruiken ze veelvuldig om hun zelfgemaakte smoothies in te doen. Ook op Instagram komen we ze vaak tegen. Wacht nog even met de aanschaf ervan, steeds meer bedrijven en organisaties geven dit soort potten weg als eindejaarsgeschenk. Ze bedrukken het met het bedrijfslogo en je hebt er een leuk keukenitem bij!


Het leuke aan deze weckpotten is dat ze niet maar voor één doel geschikt zijn. Naast dat je er uit kunt drinken, kun je er ook zelf een leuke lamp van maken.

Bijvoorbeeld voor naast je bed of in de boekenkast in de woonkamer. Het enige dat je hoeft te doen is een weckpot aanschaffen en zorgen voor een klein snoer kerstverlichting.
Je stopt deze verlichting in de weckpot, doet de deksel erop en laat het uiteinde van de verlichting lopen door het gaatje waar normaliter het rietje doorheen gaat. Dit uiteinde kun je ergens aan ophangen of laten zitten. Als je die liever niet wilt zien, zorg je voor iets bovenop de deksel zoals op de afbeelding. Je zet de verlichting aan en je hebt een originele lamp in je woonkamer staan.