Verlichting

Besparen op je energierekening met led spots

Geschreven door admin

Aan het gebruik van led inbouwspots zitten verschillende voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat led verlichting veel minder heet wordt dan een normale gloei- of spaarlamp? Daarbij bieden de led inbouwspots je een groter aantal branduren. Zo duurt het langer, alvorens de lampen vervangen moeten worden. Op termijn is dit zodoende een goedkopere oplossing! Niet alleen het grotere aantal branduren maakt de led spots goedkoper. Denk ook aan het lagere energieverbruik hiervan. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden, om te besparen op de energierekening met led inbouwspots. Heb jij deze duurzame vorm van verlichting al eens overwogen?

Tip: gebruik de led inbouwspots boven je spiegel in de badkamer of bijvoorbeeld in de keukenkastjes boven het aanrechtblad. Het geeft ruimtes een hele sfeervolle look!

Energieverbruik van led inbouwspots is lager

Een reden om voor led inbouwspots te kiezen, is het lagere energieverbruik hiervan. De hoeveelheid licht die door deze lampen wordt uitgestraald is echter niet minder dan bij traditionele lampen. Door in een keer alle lampen in huis te vervangen voor deze moderne en energiezuinige led verlichting, zal je ieder jaar op de energierekening besparen. Zeker in grotere woningen kan het gebruik van led verlichting een interessante overweging zijn.

Led lampen zijn heel eenvoudig te monteren

Voor het vervangen van traditionele verlichting voor led inbouwspots heb je de hulp van een elektricien niet nodig. De led lampen zijn namelijk, net als traditionele gloei- en spaarlampen, van een schroefdraadfitting voorzien. Op deze manier kunnen de energiezuinige lampen in een bestaande fitting worden gedraaid. Let hierbij goed op het type fitting wat je nodig hebt voor een bepaalde lamp! Bij led inbouwspots kan dit iets lastiger zijn, al zijn ook deze lampen relatief makkelijk zelf te monteren. Op internet vind je hier meer informatie over.