Overig

Alle voordelen van een huis kopen Portugal op een rijtje

huis kopen Portugal
Geschreven door admin

Het is algemeen bekend dat een huis kopen Portugal in de praktijk steeds gepaard kan gaan met een aantal zeer interessante voordelen. Het is mede omwille van deze voordelen dat heel wat mensen uit andere Europese landen (en daarbuiten) er de voorbije jaren voor hebben gekozen om in het prachtige Portugal te investeren. Is een huis kopen Portugal ook iets wat jij overweegt? Zou je echter graag concreet willen kunnen achterhalen op welke voordelen je in dat geval precies kan rekenen? Dat is perfect mogelijk hier op deze pagina!

1.) Er kan aanspraak worden gemaakt op een ‘gouden visum’ 

Een huis kopen Portugal is niet alleen het overwegen waard voor mensen die woonachtig zijn in één van de andere landen uit de Europese Unie. Ook voor potentiële investeerders uit andere landen kan een huis kopen Portugal het overwegen meer dan waard zijn. Op deze manier kunnen zij namelijk aanspraak maken op een zogenaamd ‘gouden visum’ voor het land. Dit visum wordt echter in de praktijk uitsluitend verstrekt aan personen die ervoor kiezen om vastgoed te kopen met een waarde van ten minste 500.000 euro. Het mag voor niet-Europese investeerders dan wel mogelijk zijn om vastgoed met een beperkte waarde te kopen, dit zal als gevolg hebben dat ze geen aanspraak kunnen maken op het gouden visum.

2.) Vakantiewoningen verhuren in Portugal kan extra voordelig 

In het verleden was het zo dat een huis kopen Portugal met als doel om deze vervolgens als vakantiehuis te verhuren eigenlijk helemaal niet zo interessant was. De reden hiervoor was voornamelijk terug te vinden in het feit dat er op dergelijke huurinkomsten een belasting werd aangerekend van zomaar even 28 procent. De overheid in Portugal zag het aantal buitenlandse investeringen in haar land hierdoor aanzienlijk teruglopen waardoor ze al snel besloot om één en ander te veranderen. Uiteindelijk werd het belastingtarief dan ook aanzienlijk verlaagd tot een percentage van slechts 8,75 procent. Dat is een belastingverlaging van bijna 20 procent!

3.) Pensioenen zijn in bepaalde situaties onbelast 

Er wordt wel eens gezegd dat een huis kopen Portugal ervoor zorgt dat je nooit nog belastingen zal moeten betalen op het pensioengeld dat je ontvangt. Dit is niet helemaal correct. Het is inderdaad zo dat Portugal voor mensen die pensioengerechtigd zijn over een speciale regeling beschikt. Deze speciale regeling geldt echter enkel en alleen voor mensen die kunnen aantonen ten minste 184 dagen per jaar in Portugal te verblijven. Is dat niet het geval? Dan zal je nog steeds gewoon belastingen op je pensioen moeten betalen.

4.) Er geldt geen belasting op een tweede verblijf 

Het vierde en laatste voordeel welke gepaard gaat met het aanschaffen van een huis in Portugal heeft betrekking tot het feit dat er geen belasting wordt geheven op een tweede verblijf. Zoals je weet is dat in menig aantal andere landen wel degelijk het geval. Ook wanneer je dus met andere woorden liever geen belasting op een tweede verblijf wenst te betalen kan kiezen voor een huis kopen Portugal een zeer interessante keuze zijn.