Zwembad

Zwemmen was nog nooit zo goedkoop als met een zwembadoverkapping

Zwembad
Geschreven door admin

Je merkt het het hele jaar door: in Nederland schijnt de zon jammer genoeg niet elke dag. Integendeel, gemiddeld krijgt ons land maar een zuinige 1600 zonuren per jaar. Wat te herleiden is naar vier uur per dag. Dat is dus absoluut niet veel. Je zou nog beginnen denken dat de zon wil besparen in Nederland.

Als je tuin zich siert met een eigen zwembad, is het dus vaak broodnodig om je water op een aangename en warme temperatuur te houden. De verwarmingskosten kunnen al snel de lucht inschieten naar buitensporige bedragen. Vooral tijdens de winter heb je hier vast en zeker last van. Een zwembadoverkapping overwegen is dan in ieder geval geen vreemd idee. Het zou net een briljante oplossing zijn op vele vlakken. Een zwembadoverkapping gaat ook tegen dat het verdampte water niet kan wegglippen. Zo moet je het waterpeil amper bijvullen en moet je het vervolgens dus ook niet op een aangenaam warme temperatuur brengen. Daarnaast is het simpeler het water in een mum van tijd weer op te warmen als het eerder al eens afgekoeld is. De briljante oplossing om deze obstakels te voorkomen is dus niets anders dan een mooie zwembadoverkapping.

De zon als gratis energiebron

Meestal worden deze overkappingen voor je zwembad vervaardigd uit een stof die het zonlicht bijna volledig doorlaat en de stralen met het licht en de warmte optimaal benuttigt. De zonnestralen (en zo dus ook de bijbehorende warmte) arriveren onder de overkapping en zo wordt een subtropisch klimaat gehandhaafd. Met als gevolg dat er minder energie nodig is om het water op te warmen en op een aangename temperatuur te houden. Zo bekom je dus gemakkelijk een betere kostprijs. Tevens zorgt de overkapping voor een optimale UV-absorptie uit de lichtstralen. Hierdoor kunnen ze je zwembadwater niet bereiken en zul je zeker zonder gevaar kunnen plonzen in je eigen subtropisch verwarmde zwembad.

Nooit meer waterverlies door verdamping

We zijn nu al te weten gekomen dat een zwembadoverkapping dus warmteverlies tegengaat, met als gevolg een zo minimaal mogelijke kostprijs. Maar daarnaast zijn er nog tal van voordelen.

Een overkapping gaat ook het waterverlies tegen dat ontstaat door onvermijdelijke verdamping. Anders zou je dus je bassin moeten bijvullen met nieuw koud water dat daarna dus ook weer verwarmd zou moeten worden. Zo zouden je verwarmingskosten dus nog meer oplopen. Een goede zwembadoverkapping gaat dit alles belemmeren en beperkt dus niet alleen de stookkosten, maar daarbovenop ook het waterverlies.

Samengevat, een zwembadoverkapping maakt verschil op verspilling van tijd, geld en water. Je zwembad moet je niet meer constant bijvullen. Je kan gewoon genieten van je eigen subtropische warme zwembad en een baantje trekken, weer of geen weer. Veel geld wordt bespaard doordat je niet zo’n hoge stookkosten hebt, je portemonnee zal hier blij mee zijn.
Tot slot beperkt een zwembadoverkapping het waterverlies dat ontstaat door onvermijdelijke verdamping. Een zwembadoverkapping aanschaffen is dus absoluut een slim idee met deze eindeloze voordelen!