Inrichting

Meest populaire klokken soorten in Belgische huishoudens

Geschreven door admin

Iedereen heeft wel een klok in huis. Sommige huishoudens kennen wel vier klokken of meer, in principe voor iedere kamer wel eentje. Waarom niet? Klokken voegen sfeer en karakter toe aan ons interieur en zijn goed betaalbaar en niet zwaar, je bevestigd ze zo aan de muur of zet ze op een tafel. In dit artikel gaan we de meest populaire klokken soorten in ons land bespreken en zullen we ook trachten te verklaren waarom deze klokken nu zo populair geworden zijn.

Wandklok

De blijft toch wel de meest populaire klokken soort. Zeker wanneer je een nieuw huis betrekt, zijn er nogal wat kale muren. Je kunt natuurlijk niet overal schilderijen of posters ophangen. Een klok is een logische en voor de hand liggende keuze. Er zijn een aantal punten waar mensen andere keuzes maken. Een groot deel van de mensen kiest voor een klok zonder slinger, maar andere prefereren juist met slinger.

Er zijn klokken die werken volgens quartz, en andere die zijn mechanisch van aard. Is er eentje beter dan de andere? Nee, al lijkt het erop dat steeds meer Belgen de quartz klok waarderen vanwege het gemak. Deze werken op batterij en daardoor heeft men geen omkijken meer, men vervangt de batterij eens per jaar en dat is het. Bij mechanische klokken moeten deze eens in de zoveel tijd de gewichten opgetrokken worden. Ook is het zo dat mechanische klokken meer geluid maken qua tikken. Sommige mensen vinden dat juist wel wat hebben. Mechanische klokken hebben het voordeel dat ze op duurzame wijze gemaakt zijn en in veel gevallen wel een leven mee gaan. Voorbeelden van beide types kan men vinden in de webwinkel klokken.be.

Radiografische klokken

Deze klokken worden ook wel atoom klokken of radio controlled genoemd. Deze klokken hebben als bijzonder eigenschap dat ze in contact staan met de atoom klok in Frankfurt Duitsland. Dit heeft als voordeel dat de klok altijd de juiste tijd aangeeft. En je hebt ook geen omkijken meer naar winter of zomertijd aanpassingen want de klok wijzigt automatisch. De grootste collectie radiografische klokken vindt men in Belgie bij klokken.be.

Koekoeksklokken

Een klassieker is toch wel de koekoeksklok. Iedereen kent deze wel. Ze komen van origine uit het Zwarte Woud, in Duitsland en kennen veel uitstraling en karakter. Er zijn tegenwoordig echter ook hippe nieuwe ontwerpen die mee met de tijd zijn gegaan. Dus ook indien je een meer modern interieur hebt, kun je prima een bijpassende koekoeksklok vinden vandaag de dag.